Keurmerken wat is geloofwaardig

  • Geplaatst op
  • Door Ldg
  • 1
Keurmerken wat is geloofwaardig

'Geloofwaardigheid keurmerk onder druk'

DEN HAAG -
Consumenten verliezen steeds meer het vertrouwen in keurmerken. Dat komt omdat er heel veel zijn en door de onduidelijkheid waar de keurmerken voor staan. Hierdoor staat de geloofwaardigheid van alle keurmerken onder druk, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De ACM vindt dat organisaties en bedrijven een einde moeten maken aan de wildgroei. ,,De keurmerken moeten hun oorspronkelijke functie terugkrijgen, zo kunnen bedrijven zich onderscheiden en krijgen consumenten een betrouwbaar hulpmiddel om een geïnformeerde keuze te maken.''
Uit het ACM-onderzoek blijkt dat consumenten ervan uit moeten kunnen gaan dat een keurmerk betrouwbaar is, duidelijke informatie geeft en onafhankelijk wordt gecontroleerd. ,,Maar dat staat haaks op wat consumenten van de huidige keurmerken vinden'', zegt de ACM.
Keurmerken hebben vooral toegevoegde waarde wanneer ze de consument iets vertellen over een product wat hij zelf niet kan beoordelen of controleren. Dat geldt bijvoorbeeld voor duurzame productiemethoden. Consumenten willen best meer betalen voor een product of dienst waarvan het keurmerk betrouwbaar is, zegt de ACM.
De organisatie vindt dat vooral marktpartijen, brancheorganisaties en consumentenorganisaties moeten werken aan een goed systeem voor betrouwbare keurmerken. De ACM zegt dat de overheid daarin een coördinerende en aanjagende rol kan vervullen. ,,Wij zien dit al gebeuren op terreinen van voedselkwaliteit en duurzaamheid.''

Reacties

  1. freek freek

    Niets is geloofwaardig, alle keurmerken zijn geldfondsen voor hun eigen gewin.
    als het produkt goed is en hoe je kunt betalen en het adres, naam en normaal telefoonnummer op staan heb je al 95% gewonnen, je kunt nog verder gaan , checken bij kvk en graydon als je het echt niet vertrouwd.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »