Oplichters aktief op marktplaats

  • Geplaatst op
  • Door ldg
  • 0
Oplichters aktief op marktplaats

Oplichters actief op Marktplaats, deze verkopen partytenten en vouwtenten en meer... de firma..

Oplichters actief op Marktplaats, deze verkopen partytenten en vouwtenten en meer... de firma partytent-store (http://www.partytent-store.nl/) Nylonstraat 12-10. Genemuiden.

Trap er niet in en KOOP NOOIT een onbekend vouwtent merk.


Stappenplan: Opgelicht op Marktplaats.nl

Je hebt een product aangekocht via Marktplaats.nl maar je ontvangt na betaling nooit jouw product. Je bent opgelicht! Wat kun je nu doen? En hoe voorkom je dat je in de toekomst opgelicht wordt?
Probeer nogmaals contact op te nemen met de verkoper. Misschien is de verkoper nog niet in staat geweest jouw product op te sturen, of is het product onderweg.

STAP
Maak een kopie van de advertentie en verzamel de gegevens die je kunt vinden van de verkoper (denk hierbij aan contact- en bankgegevens).

STAP
Als je er van overtuigd bent dat je opgelicht bent moet je altijd aangifte doen bij de politie. Dit kun je doen via www.mijnpolitie.nl. Zorg dat je de gegevens en de gekopieerde advertentie meeneemt.

STAP
Meld oplichting altijd aan Marktplaats.nl. Zij nemen waar mogelijk gerichte maatregelen tegen oplichters op hun website.

STAP
Zoals voor alles geldt; voorkomen is beter dan genezen.
Ziet een advertentie er verdacht uit en vertrouw je het niet helemaal, ga dan niet tot aankoop over. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet opgelicht wordt, vraag dan of je het product bij de verkoper thuis op kunt komen halen, om tevens het product aan een grondige inspectie te onderwerpen. Dan kun je er zeker van zijn dat het door jou gekochte product helemaal naar wens is.
Wil je toch via internet betalen, dan kun je er voor kiezen om jouw product te kopen bij een verkoper die betaling via PayPal aanbiedt. PayPal is een online betalingsysteem waarbij de koper beschermt wordt. Als je je product niet ontvangen hebt kunt je hier een geschil openen. Als je door PayPal in het gelijk gesteld wordt, kun je een terugstorting van het aankoopbedrag verwachten.

Marktplaatsoplichters

Bron: (http://marktplaatsoplichting.nl/)

Welkom op deze informatieve website over Marktplaatsoplichting

Op deze site gaan we proberen mensen zoveel mogelijk informatie te vertrekken over marktplaatsoplichting en hoe hier mee om kunnen gaan.Met tips en uitleg gaan we proberen zoveel mogelijk mensen erop te attenderen dat handel via het internet niet altijd op rolletjes verloopt. ” Ik ben op Marktplaats opgelicht ” komt veel vaker voor dan u denkt

Het forum marktplaatsoplichting is na 4 jaar helaas wegens omstandigheden gesloten. In de afgelopen 4 jaar hadden zich bijna 12.000 mensen  als lid geregistreerd. Er stonden op sluitingsdatum nog altijd 20.890 berichten open van mensen die waren opgelicht. Dat moet toch iets zeggen.  “Marktplaatsoplichter”  kan wellicht worden opgenomen als werkwoord in de “Dikke van Dalen”. Het is niet meer weg te denken in Nederland. Op marktplaats worden DAGELIJKS veel mensen opgelicht en er is bijna niets aan te doen.Het is dweilen met de kraan open !

Lees dus onze tips om zodoende niet het volgende slachtoffer te worden.

Iedere dag weer worden er mensen opgelicht op Internet. Check  vanaf nu ALTIJD  de website: www.mijnpolitie.nl voordat u iets gaat kopen.Voordat u een transactie met elkaar aangaat via een handelssite of webshop,kunt u hier controleren of er meldingen over deze verkoper zijn gedaan.

Waarop kunt u gegevens controleren?
U kunt zoeken op de volgende gegevens :

Nederlands bankrekeningnummer (gebruik alleen cijfers, bijv. 0123456789),
IBAN-nummer (gebruik alleen letters en cijfers, bijv. NL05123412341234123400),
E-mailadres,
Telefoonnummer (gebruik alleen cijfers, bijv. 0201234567),
URL van een webwinkel (bijv. www.eenwinkel.nl).

Dit geeft u echter nog geen garantie dat de  verkoper bonafide is. Vraag altijd om een adres en controleer dat ook ! Betaal altijd met PayPal ( kopersbescherming) en nooit anders ! Of u moet het artikel zelf gaan ophalen, controleren en dan betalen. Verder controleer het product wat u gekocht heeft zodat u niet bij thuiskomst ontdekt dat de boeken die u had gekocht ineens hele andere boeken zijn. ( De bekende snelle wisseltruc) . Ja u gelooft het niet maar er is op het forum een student geweest die geheel andere studieboeken had meegekregen dan welke hij gekocht had. Oplichters zijn veel slimmer dan u denkt. Het is namelijk hun “professie”geworden. En eentje die veel geld op kan leveren. Bedragen van meer dan 10.000 euro ben ik tegengekomen. De pakkans voor oplichters  is bijzonder klein want banken mogen geen informatie verschaffen ivm wet op de privacy en de database van het meldpunt www.mijnpolitie.nl loopt inmiddels over.

Politie wil wel maar kan niet. Te weinig mankracht, geen budget en geen prioriteit en marktplaats zelf verwijst u met een aantal standaard e-mailtjes naar het meldpunt. Echt ik heb in de loop der tijd duizenden email berichten ontvangen en verstuurd en ook gecorrespondeerd met politie inzake oplichtingsgevallen. Ik weet dus waarover ik schrijf !

Het is wat werk om hier alles te lezen,maar neem de tijd en laat u beter informeren. Lees artikelen die hier gepubliceerd staan en nog gepubliceerd zullen gaan worden.
Laat u toch niet oplichten. Is het te mooi om waar te zijn dan is dat meestal ook zo.Een iPhone 5 voor pak hem beet 200 euro kan gewoon niet waar zijn. Originele UGGS voor 35 euro is lariekoek. Wees dus niet naïef  ! Wees waakzaam en alert.

U kunt reageren op berichten. U kunt uw vrienden verwijzen naar deze site. U heeft vast wel een Facebook account en wellicht Twittert u ook nog.

De oplichter is nooit uw man of vrouw, zijn nooit familie of vrienden, is nooit uw buurman of  buurvrouw toch ? Maar wie zijn het dan wel ?? Ik heb er in ieder geval als beheerder van een forum duizenden virtueel voorbij zien komen.

Hoe meer mensen dit lezen des te beter het is !  DUS GEBRUIK JE FACEBOOK  niet alleen voor leuke dingen en laat je vrienden en familie dit lezen . Ik weet 100% zeker dat ze daar blij mee zullen zijn, want een gewaarschuwd mens telt nog altijd voor 2!  De knop van Facebook zit aan de linkerkant of hier iets lager !

stopDe wereld bestaat helaas niet louter en alleen  uit eerlijke mensen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »